Home » Blog Fietsreizen » Onbegrensd fietsen naar de Rivièra 2019

Het was hardcore kamperen vannacht in Schin op Geul.
En het begon eigenlijk 's avonds al toen ik bij schemer de buurman hoorde roepen: 'toe nou, ga even een plasje doen'. En dat commando was vast niet voor zijn vrouw bedoeld.
De volgende ochtend lag er een niet nader te noemen object naast m'n tent....
De andere buurman snurkte de camping bij elkaar en de ezel op het aangrenzende terrein riep hem daarom regelmatig tot de orde.
Zo'n nacht was het.
En bovendien nog koud ook.
Dus vandaag besloot ik een hotel te zoeken. Ik fietste naar Aken en omdat ik daar al vroeg arriveerde kon ik de stad uitgebreid bekijken. Mooi en gezellig met veel terrassen en heerlijk gebak.
Internet is onmisbaar onderweg als je onderdak voor dezelfde nacht zoekt.
En als de kamer net zoveel kost als een campingplaats dan is de keuze bij mij snel gemaakt.
Schin op Geul - Aken 40 km.

 

Het begon in maart alweer te kriebelen.

Na een bezoek aan de fietsbeurs was ik weer enorm geïnspireerd door het grote aanbod fietsroutes.

Twee sprongen eruit: deel 1 van Onbegrensd fietsen van Amsterdam naar Rome én de route Onbegrensd fietsen naar de Rivièra. 

De route doorkruist maar liefst 5 landen en ik heb ze allemaal even lief. Tenminste, dat denk ik nu. Tijdens de eerste klim zal dat vast anders voelen. 

Ik ben van plan half juli te vertrekken, het is dan warm genoeg om in m'n tentje te overnachten en er is dan toch wat meer reuring op de campings.

De route start in Maastricht, loopt door de natuurgebieden van de Hoge Venen, Eifel, Luxemburg en Lotharingen en passeert mooie steden als Aken, Trier en Metz om uiteindelijk via de Elzas in Basel aan te komen. Verder naar Nice gaat het door de Jura, de Alpen, de Simplonpas, de heuvels van de Monferrato en Langhe om tenslotte af te dalen naar zee.

De tocht is ongeveer 1400 km en bij goeie benen, goed weer én een goed humeur plak ik er misschien nog een rondje Provence aan vast.

Want ja, de Mt. Ventoux hè....