Home » Camperreizen » Reizen » Blog Marokko 2020

Voorbereiding reis Marokko

Het begint weer te kriebelen.
Nu het weer zich van z'n meest druilerige kant laat zien, ben ik begonnen met de voorbereidingen voor de reis naar Marokko.
Nee, ik ben al eerder begonnen: 2 weken geleden was er een bijeenkomst van de NKC, de organisatie die de reis begeleidt, en daar maakte ik kennis met de 39 andere deelnemers.
Allemaal avontuurlijke reizigers die ook al een groot gedeelte van de wereld hebben gezien. Met en zonder camper.
Het was een informatieve bijeenkomst en hoewel ik mezelf inmiddels als een ervaren reiziger beschouw, werden er toch een aantal dingen verteld waar ik niet aan heb gedacht.
Zoals aan een reservewiel. Die wordt niet meer meegeleverd met een camper, maar in plaats daarvan is er een reparatiesetje bedacht met wat chemische rommel erin.
Ik had altijd al m'n bedenkingen en heb steeds geluk gehad, maar heb nu toch maar een reservewiel aangeschaft. Inclusief krik. En les van m'n ongeëvenaarde garagehouder Daniël. Hij heeft me laten zien hoe ik nu zelf op een eenvoudige manier de camper 20 cm omhoog krijg.
Dezelfde Daniël die meedacht over extra benodigdheden onderweg, zoals een luchtfilter en brandstoffilter vanwege het vele stof in de woestijn, en een handige sleutel om moeren los te draaien.
En daarnaast heeft zijn collega Jordy de camper voorzien van alle mogelijke soorten nieuwe olie en vetten, nieuwe beugels, zekeringen, lampen etc.
Zelf heb ik natuurlijk ook wat reservespullen ingeslagen en ben ik nog op zoek naar een goeie navigatie op de momenten dat Google het laat afweten.
Dus wat de camper betreft kan er nog maar weinig mis gaan.


Er werd tijdens de bijeenkomst verteld dat Afrika uiteraard een ander continent is dan Europa, met z'n eigen cultuur, bijzonderheden en onverwachte gebeurtenissen, zoals opgeschoten jongens die een eindje meeliften op de fietsdrager.
Reden voor mij dus om m'n fiets in Spanje achter te laten en de drager goed in te pakken.
En ja, voor de rest moet ik het avontuur maar een beetje op me af laten komen.

De film die werd vertoond liet een uitgebreid beeld zien van wat me op deze reis allemaal voor moois te wachten staat en m'n eerste indruk van de medereizigers stond gelukkig ver af van het programma 'We zijn er bijna'.
5 maart start de reis en dat duurt nog even, maar omdat ik niet al te vermoeid aan de reis wil beginnen, ga ik eerder op reis en knoop er een mooie vakantie in Spanje aan vast, samen met vrienden die daar overwinteren.
Jullie horen weer van me!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.