Van Brabant naar zee

Gepubliceerd op 13 september 2020 om 15:11

Vrijdagochtend om 10 uur begon m'n 2e poging om een Rondje langs Nederland te fietsen en tegelijkertijd wat vrienden te bezoeken.
Langs verstilde dorpjes met namen als Hulsel en Poppel trapte ik de kilometers weg, om 's middags uit te komen in Baarle-Nassau.
Dat wonderlijke dorp dat we delen met de Belgen en waar je bij de Zeeman aan de ene kant van de winkel een mondkapje moet dragen en aan de andere kant onbeschermd tussen de sokken mag graaien.
Het einde van de etappe bracht me in Breda.
En wat een geweldige stad is dat. Ontelbare terrassen door de gehele stad, met de meeste op de Grote Markt, waar ik op één daarvan een lekker biertje dronk na een krappe 100 km.
De volgende dag bracht me door een bosrijk gebied waar vroeger veel gesmokkeld werd, gezien het verhaal van ene Geert Schrauwen, die de douaniers van die tijd flink in de maling nam, door afwisselend als vrouw, non, pastoor en zelfs als hooggeplaatste militair de grens over te steken.
Nu kon ik als gesoigneerde fietser gewoon doorrijden en kwam ik na 70 km aan in Bergen op Zoom.
Alweer zo'n gezellige stad met veel terrassen die vanwege corona in aantal zijn gestegen en de auto's daardoor van de Grote Markt hebben verdreven. Houwen zo zou ik zeggen!
Na nog eens 10 km kwam ik aan bij m'n overnachtingsplek in Hoogerheide.
Een Bed&Breakfast met een heuse Fokker Friendship in de tuin, waar je in kunt logeren. Volledig coronaproef en zonder mondkapje kun je hier toch je vliegreis boeken.
Ik hield het echter bij een gewone kamer, om uitgerust aan m'n tripje Vlissingen te beginnen.

Jullie horen weer van me!

Grensgeschil

Breda

Voormalige grenspost België

Bergen op Zoom

Vliegen zonder schaamte


Reactie plaatsen

Reacties

thea
4 jaar geleden

Hoi die Betty, heerlijk te lezen dat je na het overlijden van je moeder weer de draad van je hobby hebt opgepakt. En wat bof je met het weer zeg kan je gelijk zien hoe mooi en dorstig Nederland is. We volgen je met veel plezier Fijne veilige ronde verder. Liefs Jan Thea

Lida
4 jaar geleden

Weer een heerlijk reisverhaal moeders

Ineke van den Boom
4 jaar geleden

Hoi Betty,
Wat heerlijk voor je dat je weer gestart bent met het fietsen.
Bergen op Zoom is de geboortestad van Ad en mij. Leuk dat je er geweest bent. Nog heel veel fietsplezier. Wij hebben dat rondje Nederland ook gefietst en Nederland is heel erg mooi. Gr

Dineke Schipper
4 jaar geleden

Leuk dat je Bergen op Zoom zo leuk vindt. Mijn geboortestad.

J.C. van Deutekom
4 jaar geleden

Belachelijk dat Baarle Nassau, ga maar lekker uitwaaien aan zee in Vlissingen. Niets met Michiel de Ruyter beginnen hoor, laat hem maar lekker over zee uitkijken. Veel plezier en het mooie weer krijg je er bij.

Dick en Sue
4 jaar geleden

zoals altijd weer een mooi verhaal! Geniet van je tocht! Liefs!