In de cel beland

Gepubliceerd op 17 september 2020 om 12:01

Ja mensen, gisteren sliep ik in de cel.
Maar daarover later meer.
Gisteren toen ik opstond en naar buiten keek zag ik het al: keiharde wind. Uit het noorden. Dus tegen.
Nou had ik al besloten niet het hele rondje Nederland te fietsen omdat het weer volgende week wat regenachtiger wordt.
Tenslotte ken ik Friesland en Drenthe al redelijk goed, en Groningen komt wel een andere keer aan de beurt.
Dus fietste ik vanaf Leiden richting Katwijk en vervolgens langs de kust tot aan IJmuiden waar de Hoogovens, of Tata Steel zoals dat daar tegenwoordig wordt genoemd, hun stinkende best deden de windrichting aan te geven.
Geen mooie regio hoor.
Dus ik liet de kust voor wat-ie was, want ik had genoeg kleumende badgasten met hun ziel en ligbed onder de arm van het strand zien komen.
Want het was koud.
En de hele rit wind op kop.
Maar onderweg was de fietstocht door de duinen, Castricum en Alkmaar weer van een ongekende schoonheid. Wat hebben we in Nederland toch een historie.
Met prachtige oude statige panden, mooie stadhuizen en alles zó goed onderhouden. Ik werd er zowaar een beetje trots van.
Maar na 107 km had ik genoeg van al die schoonheid en reed ik Hoorn binnen, waar de oude gevangenis is omgetoverd tot een hotel.
Alles is authentiek gehouden en ik sliep dus vannacht in een heuse cel.
De foto's spreken voor zich.
Jullie horen weer van me!

Natuur onderweg in de duinen bij Zandvoort

Gezellig

Grapje

Alkmaar, de Waag

Veilig vannacht

Beperkt uitzicht

Achter de deur

Spartaans

Maar wel een lekker bed


Reactie plaatsen

Reacties

Anne van Deutekom
4 jaar geleden

Die rot wind hè Betty, daarom zijn we uit die regio weggegaan, ik moet wel zeggen is het voorjaar is het een geweldige streek. Jij kunt altijd verhalen, ik heb in een cel geslapen. Veel plezier nog.

Bea
4 jaar geleden

Oh Betty wat een kilometers maak jij!! Knap hoor en respect met zoveel tegenwind. Je schrijft mooi en leuk die gevangenis, ik dacht al: wat heeft ze uitgespookt!😂. Veel plezier maar weer. Groetjes Bea

Reemi Wentzel
4 jaar geleden

Nou moest kik toch even heerlijk lachen hoor, Bor in de cel achter tralies, wat is er nu weer aan de hand pot verdikkeme.... Wind tegen, je zult wel afgepeigerd zijn met gezwollen kuiten... oefgh... bye lieve en dappere Bor!!!!

Pico
4 jaar geleden

Oh oh dachten wij, wat heeft ze nu weer uitgevreten, echt weer een mooi verhaal. Nog veel plezier en hopelijk niet te veel wind 😘