Weer thuis

Gepubliceerd op 23 september 2020 om 15:03

'Leven is reizen, doch de tijd is te kort'
Die spreuk las ik ergens en hij sprak me heel erg aan.
De tijd is te kort om het leven echt te doorgronden, hoe vaak je ook ervaringen op doet.
En mijn huidige reis is sowieso te kort geweest dit keer.
Ik ben weer thuis, want de voorspellingen waren regen, wind en kou en daar had ik geen zin in.
Maar ik zou wel altijd door willen fietsen. Het ontspant me, de gesprekken met medefietsers inspireren me, en het onderweg zijn en nieuwe indrukken opdoen blijft me altijd boeien.
Terug naar de reis: die startte gisteren in Ooij, een piepklein dorpje vlakbij Nijmegen.
Dit gebied heeft een enorme historie, met name gedurende de 80-jarige oorlog waarbij de Spanjaarden het op ons landje gemunt hadden.
Maar zelfs eerder al was er sprake van dat de Noormannen dit een aantrekkelijke regio vonden.
En natuurlijk gaat men daar prat op hier. En terecht. Het is een prachtig gebied.
De route loopt vanaf hier helemaal langs de Maas, maar eigenwijs als ik ben, koos ik er voor om via Groesbeek en de Zeven Heuvelenweg te fietsen.
Dat was pittig. Vooral in Berg en Dal was het behoorlijk klimmen.
Na Groesbeek fietste ik door het prachtige natuurgebied de Maasduinen en zag de laatste restjes hei nog in volle bloei staan.
Bij Blitterswijk nam ik afscheid van de route én de Maas om via de Peel Brabant door te steken. Ik ben niet gecharmeerd geraakt van dit voormalige hoogveengebied dus fietste ik er snel doorheen. En
voor ik het wist was ik na 120 km thuis.
In totaal fietste ik 1197 km.
En wat vond ik van deze route door Nederland?
Brabant vond ik (uiteraard) prachtig, maar ook Twente heeft m'n hart gestolen. De Posbank, het gebied rond Millingen. Allemaal pareltjes om heel zuinig op te zijn.
Mijn lieve moedertje heeft in mijn gedachten meegereisd en zij zorgde ongetwijfeld voor het prachtige weer. En van jullie kreeg ik leuke reacties. Altijd fijn en ik kan echt niet zonder!
Jullie horen van me zodra ik weer aan een nieuwe reis begin!

 

Bermtoerisme

Stadhuis Gennep

Ruïne Bleijenbeek

En de boer hij ploegde voort

De Maasduinen

Mooi sfeerplaatje

Pontje Blitterswijck

Ambitieuze humor

Het beste hotel van de reis


Reactie plaatsen

Reacties

Reemi Wentzel
4 jaar geleden

Oh Bor, wat heb je snel de was gedaan.... Ben je nog langs Papendal gekomen, vlakbij Nijmegen?... dank nogmaals voor de foto's en verslag!! love, love!!

Dineke Schipper
4 jaar geleden

Nu nagenieten.

Yvonne Van Roosmalen
4 jaar geleden

Ha Betty,
Home sweet home. Zoals t klokje thuis tikt, oost west thuis best etc
Bijzonder dat je deze fietstocht nog hebt kunnen maken, het weer was fantastisch. Nu weer naar binnen, kaarsjes aan en de afgelopen maanden overdenken. Geniet van de mooie herfst. Liefs Yvonne

Netty Maas
4 jaar geleden

Dat was weer een hele mooie fietstocht! Wat heb je het getroffen met het mooie weer. Je moeder heeft vast een goed woordje voor je gedaan. Je had het echt verdiend! Wat is Nederland mooi hè. En nu weer lekker thuis. Dat is ook weer heel fijn. Weer een leuk reisje om op terug te kijken. Wij zijn ook weer thuis!

Nicolette & Frederike
4 jaar geleden

tsjonge ...... bedankt voor je mooie meefiets -verhalen plus foto's....wij vinden jou echt een topvrouw!
Geniet maar lekker na van alles vd afgelopen maanden,kaarsje aan,kacheltje aan....en uitstippelen wat het volgende avontuur wordt ws....liefs van ons

Anne van Deutekom
4 jaar geleden

Hoi Betty Ik weet zeker dat je het nu fijn vindt om thuis te zijn. We hebben een prachtige zomer gehad en jij hebt het op deze reis ook geweldig getroffen. Wij hebben voor het eerst de kachel aan en zijn zachtjes aan het opruimen en inpakken , wij denken woensdag of donderdag naar huis te gaan. We zullen je verdere reizen weer met belangstelling volgen. groetjes Jacquanne