Bella Venezia

Gepubliceerd op 23 mei 2019 om 18:25

Meer romantiek dan hier kan een mens zich niet wensen.
De fotogenieke straatjes, de gondeliers die nog steeds prachtige Italiaanse klassiekers laten horen, het zangerige Italiaans om je heen.

En wat heeft Venetië toch een bijzondere historie.
Neem nou de Brug der Zuchten. Hoe vaak zullen de boefjes hebben lopen jammeren als ze via deze brug de rechtszaal verlieten om naar 't gevang te gaan.
Of de twee zuilen op het San Marco plein waarvan de legende vertelt dat, als je er tussendoor loopt, het ongeluk op je wacht.
Ik ben er dus maar braaf omheen gelopen.
De Rialtobrug die op 6000 palen staat, het San Marcoplein waar het heel chique is om op het terras te zitten, terwijl er op de achtergrond een orkestje speelt.
Het Dogenpaleis waar de machtigste man van Venetië woonde en die gekozen werd uit, voor die tijd, stokoude mannen van 60 of 70 jaar.
En of het nou zo leuk was om verkozen te worden is de vraag. Het was alleen maar een ceremoniële functie en je mocht het paleis niet verlaten of je mond open doen zonder eerst toestemming te hebben gevraagd.
Pas als je dood ging was je van al die sores af.

Ik slenterde door straatjes waar de was eenvoudig tussen 2 muren opgehangen is, hoorde tenoren prachtig zingen, dronk een capucchino, at een ijsje en genoot op een pleintje in de zon van een violist.

Kortom, het was een dag met een gouden randje!

 

De Brug der Zuchten

Het Dogenpaleis

Niet tussendoor lopen

San Marco

San Marcoplein

Canal Grande

Mooi pleintje

Rialtobrug


Reactie plaatsen

Reacties

Llda
5 jaar geleden

Wow dat ziet er weer fantastisch uit. Dat heet nu "genieten".

J.A.W. Mol
5 jaar geleden

Wat een prachtige kleurrijke foto's en wat een mooi weer had je....je hebt het verdiend!

Anne van Deutekom
5 jaar geleden

Wat een prachtig verhaal en wat een mooie foto's. Zeker ook blij met de zon, je moet er niet aan denken daar met grauw weer te lopen, ik denk dat het dan helemaal niets heeft. Heb je al entree moeten betalen? Daar zijn ze n.l. mee bezig, de mensen die er wonen zijn die toeristen een beetje beu. Ik kan het me voorstellen, maar goed iedereen wil dit toch gezien hebben en dan met mooi weer. fijne reis verder en ik hoop voor je dat je die zon houdt. Wij hebben hem hier ook, maar morgen schijnt hij weer verstek te laten gaan

Cora
5 jaar geleden

Mooie foto's, mooie verhalen, mooie reis! Weer heel leuk om te volgen!