Leeftijdskorting

Gepubliceerd op 31 mei 2019 om 22:17

De baywatch types konden vandaag gelukkig weer uit de kledingkast komen.
De mooie plaatjes van de folder kwamen overeen en gezellige kustplaatsjes als Umag en Novigrad, die er voor het grootste gedeelte nog authentiek uit zien, werden druk bezocht.
De visvangst levert het merendeel van de inkomsten op en ik ben nog nooit zo vaak uit eten gevraagd als vandaag in Poreč, dat vroeger te lijden had van pest en piraten en daarom nu een prachtige stadsmuur bezit.
Nu staan talloze obers je op te wachten en bieden de heerlijkste gerechten aan.
Onderweg tijdens m'n fietstocht zag ik een aantal kraampjes waar men fruit, olijfolie en zelf gestookte likeur verkoopt.
Bij één van de stalletjes genoot de eigenaar zo te zien vaak van z'n eigen waar en vroeg mij, na het proeven van een drupje, zijn leeftijd te schatten.
Natuurlijk gaf ik 'm 10 jaar jonger en tja...als je daardoor dan 50 Kuna korting krijgt op de spirituosa ben je allebéi blij!
Dus vanavond heb ik er met mijn vrienden, die eergisteren hier zijn aangekomen, onze 50-jarige vriendschap uitgebreid mee gevierd.

 

Novigrad

Novigrad

Novigrad

Poreč

Poreč

Poreč

Poreč


Reactie plaatsen

Reacties

Anne van Deutekom
5 jaar geleden

Het ziet er weer gezellig uit, zeker die blauwe lucht en de bloemetjes. Mooie gebouwen en lekker eten. Zo zal het goed uit te houden zijn, geniet er maar van.