Verliefd

Gepubliceerd op 3 juni 2019 om 09:59

Rovinj is op Venetië na de meest romantische stad die ik bezocht.

Ik ging er heen vanaf Fažana en kon voor het merendeel langs de kust fietsen.
Prachtig helder blauw water, waarin ik de vissen kon zien zwemmen, begeleidde me tot het eind van het fietspad.
Toen verdwaalde ik in the middle of nowhere. Kroatië legt namelijk maar tot de gemeentegrens fietspaden aan, daarna veranderen ze in wegen die voornamelijk uit zand en keien bestaan en waar je met kunst en vliegwerk omheen moet rijden.
Is het eenmaal gelukt om weer op asfalt te komen dan ontbreken de verkeersborden geheel en brengt Maps gelukkig uitkomst.Want communiceren met de lokale bevolking is me nog niet gelukt. De taal ligt zo ver van onze klanken vandaan.
Maar eenmaal aangekomen in Rovinj kon ik gelukkig met Duits en Engels uit de voeten en was ik meteen verliefd op dit stadje met z'n kerktoren die het evenbeeld is van die van de San Marco.
Die toren hoort bij de kerk, gewijd aan de heilige Eufemia, waarmee het niet goed is afgelopen. Ze werd vanwege haar geloof gemarteld en voor de leeuwen gegooid en toch kregen ze haar er nog niet onder. Pas een jaar later bezweek ze alsnog en nu dient ze al 1700 jaar als windvaan op de toren.
Zouden de kapiteins van de gigantisch dure zeiljachten die hier in de haven liggen er nog weleens naar kijken bij hun vertrek?


 

 

Fažana

Fažana

Rovinj

Rovinj

Rovinj

Rovinj


Reactie plaatsen

Reacties

Lida
5 jaar geleden

Dat ziet er weer wonderschoon uit. 😘

Anneroos
5 jaar geleden

wat maak je weer veel mee Bor en wat zou ik soms graag even een stukje met je meefietsen. Maar heerlijk dat je het zo goed maakt.
Ik had ook een fantastisch weekend Buitenkunst en nu weer 3 dagen cursus geven in Maastricht, ook niet slecht :-)
Heb het goed en ik kijk uit naar het volgende verslag.

Jim
5 jaar geleden

He meisie, tijd om je campertje in te ruilen?

Sue Ridder
5 jaar geleden

Mooi hoor! Toch blij dat je doorgezet hebt?