Politiecontrole

Gepubliceerd op 8 juni 2019 om 16:48

De Plitvice meren hebben helaas ook een andere kant.
Daar waar vroeger de Winnetou films werden opgenomen, overspoelen nu
duizenden Aziaten het park en lopen voornamelijk in de weg.
En iedereen moet op de foto: voor de waterval, naast de waterval en, omdat de vlonders af en toe heel smal zijn, zou het me niet verbazen als er zo af en toe ook eentje ónder de waterval terecht komt.
Men lijkt de highlights van Europa te bezoeken en deze is er zéker eentje van, maar wil je ervan genieten, dan moet je vóór 9 uur in het park zijn.
Toch, ondanks de drukte, blijft het een prachtig fenomeen. Het bruist, ruist en het gorgelt, de forellen zwemmen vlak onder het wateroppervlak en de libelles vliegen voor je uit. Het is een sprookje.
Maar mijn reis ging verder.
Naar Bohinj in Slovenië.
Maar vlak voordat ik Kroatië verliet zag ik plotseling een zwaailicht achter me en hoorde ik het alarm van een politieauto
Ik stopte even verderop en zag een stoere landrover achter me staan waar een minder stoere agent zonder uniform uitstapte en me zijn officiële politie badge liet zien. Hij kwam amper boven mijn raampje uit en vroeg om m'n papieren.
Ik had me aan de snelheid gehouden, was nuchter en had geen verstekelingen aan boord.
Maar hij en z'n hip geklede vrouwelijke collega dachten daar kennelijk anders over.
'Alles open' brieste hij en hij keek achter alle deuren.
Ik zei niks, want als ik één ding in m'n leven heb geleerd is het dat je nooit een ambtenaar in functie moet tegenspreken.
Hij verliet de camper, bleef minstens 10 minuten weg en gaf me toen paspoort en rijbewijs terug.
Waarom ik werd stilgezet vertelde hij niet, maar ach, het is minstens 30 jaar geleden dat ik werd aangehouden, dus nu kwam m'n rijbewijs ook eens uit z'n stoffige hoesje.Toen ik later m'n paspoort aan de douane liet zien, viel er een briefje van 50 euro uit.Een paar weken daarvoor ertussen gestopt voor noodgevallen.Corruptie bestaat duidelijk niet in Kroatië.Uiteindelijk kwam ik veilig aan in Bohinj en sta warm en zonnig aan de rivier Sava.

Dalmatische kust

Dalmatische kust

Mooi camperplekje aan de rivier Sava


Reactie plaatsen

Reacties

Mieke Damstra
5 jaar geleden

Pas maar op, voor het zelfde geld was je op gepakt, wegens poging tot omkoping 😉😅

Anne van Deutekom
5 jaar geleden

Wat een verhaal weer Betty en wat dat stoffige hoesje betreft, dat zal er niet 30 jaar inzitten. Je zal wel nooit aangehouden zijn, maar het zal wel vernieuwd zijn in die 30 jaar. Ook dat heb je meegemaakt en blij dat ze niet corrupt zijn. Vrolijk verder gaan en genieten.
gr Anne